30 | 04 | 2024

Mõtteolümpiaadi järjekordsed saavutused

Juba teist aastat järjest osalevad meie gümnaasiumi õpilased Eesti riiklikul Mõtteolümpiaadil, mille raames nad võistlevad kolmes erinevas vanuseklassis - males, kabes, gomokus ja sudokus. Selle aasta kahe esimese etapi võistluse käigus näitas oma lauamängude oskusi juba 863 õpilast 71 koolist ja gümnaasiumist ning praegu on see turniir pooleli. Aasta tagasi olid meie gümnaasiumil suurepärased ja lootusrikkad tulemused.

Narva Kesklinna Gümnaasiumi põhikooli astme õpilased on enim esindatud, kus osalejaid on 6. Hetkel on meie gümnaasiumi male meeskond kindlalt I kohal ning kabes on III koht, sudokus ja gomokus vastavalt 6. ja 8. koht. Individuaalselt esinesid väga hästi males Aleksei Garanin (2 võitu järjest ja puhas I koht), Rihard Aga (III koht), Margus Lambing (4.koht), Anastassia Belaja (8.koht) ning Julia Larionova (10.koht) ning Anastassia Sinitsõna males (5.koht), kabes ja sudokus (8.koht)

Eraldi arvestuses võistlevad ainuüksi algkooli astmes Maksim Sadekov ja gümnaasiumi astmes Pavel Kornyshev, kes on üldises arvestuses vastavalt 60. ja 18.kohal. Mõlemad tegid sellel aastal debüüdi ning avastasid enda jaoks terve rea uusi lauamänge ja trikke.

Järgmised otsustavad etapid toimuvad 29.02.-03.03.2016.a ja 04.04.-07.04.2016.a ning tänu meie arvutiklassi täiesti uuendatud varustusele on meil head võimalused ka sellel aastal minna olümpiaadi poodiumile. Võistluse tulemusi ja käiku on võimalik jälgida aadressil http://www.vint.ee/mottespordi-olumpiaad/

Vladimir Žavoronkov
NKG maleringi juht