02 | 05 | 2024

MartsipanProjekt - Martsipani Galerii Tallinnast

11.märtsil 2016 oli Narva Kesklinna Gümnaasiumis külas Martsipani Galerii.

Projekti eesmärgiks oli kuulata martsipanist väikest loengut ja seejärel läbi käelise tegevuse praktiseerida eesti keelt.

Projektis osalesid 5.e, 5.a, 5.c, 6.e, 6.a, 6.b, 6.c klassid. Õpilased olid tunniplaani järgi jagatud rühmadesse.

Pärast loengut kontrollis Tatjana õpilaste teadmisi pisiviktoriiniga. Küsimused olid näiteks: „Mis on martsipani koostisosad? Kus teatavasti valmistati esimene martsipan? jne."

Iga laua peal oli 6 erinevat toiduvärvi, martsipani näidiskujud, tööalus, pintslid, käte puhastamiseks niiske paberrätik, martsipan. Korraldaja palus kõigepealt oma käed salvrätikuga puhtaks pühkida ja siis selgitas töö käiku. Kõik õpilased töötasid usinalt. Läbiviija käis klassis ringi ja vajadusel aitas igaüht. Töökeeleks oli abistamisel eesti keel. Töö käigus õli õpilastel võimalus suhelda mitteformaalses õpikeskkonnas. Õpilased esitasid läbiviijale küsimusi, tutvustasid teineteisele oma martsipanikujusid. Martsipanist valmisid roosid, loomad, majad, lepatriinud jne. Õpilased värvisid oma tööd toiduvärvidega üle. Tatjana pakkis kõigi tööd individuaalselt plastkarpi, et martsipanikuju saaks karbis kuivada.

Projektis osalenud õpilased said meisterdamisega hästi hakkama ja kõikide tööd olid omamoodi ilusad.

Projekt – joonistusvõistlus

14.märtsil 2016 toimus Narva Kesklinna Gümnaasiumis martsipaniteemaline joonistusvõistlus.

Eesmärgiks oli saada esimese projekti päeva kohta tagasisidet, kinnistada õpilaste rääkimisoskust ja arendada joonistades käelist tegevust.

Õpilased võisid töötada individuaalselt, paarides või rühmades. Ülesandeks oli joonistada martsipanist figuur või martsipanipäevaga seotud emotsioonid. Valmisid huvitavad, mitmekesised joonistused. Töö käigus vestlesid õpetajad Svetlana ja Merle õpilastega eesti keeles. Pärast pidi iga rühm või paar või õpilane, soovi korral, oma tööd tutvustama. Parimad esimesed kolm kohta said autasuks martsipanikujud. Fuajees näitusel võisid ka teised kaasõpilased tutvuda martsipanitööde ja joonistustega.