14 | 05 | 2024

Kaitseliit 1Spordipäev Äkkekülas koos Kaitseliiduga

3.juunil 2021 toimus Äkkekülas, 1.-5.keelekümblusklassidele, koos Kaitseliiduga spordipäev.

Ürituse peaorganisaator oli 8.e klassijuhataja Larissa Vangonen, kes tegi koostööd Kaitseliiduga.

Kell 10.00 rivistusime kõik klasside kaupa Äkkeküla laululava platsile. Meid tervitas Kaitseliit. Iga klassi kapten sai Äkkeküla maa-ala kaardi. Ülesandeks oli läbida, aja peale, kõik kaardil märgitud 5 punkti.

Kaitseliit 3Teises punktis – takistusrajal, ootasid meid vormis olevad kaitseliitlased. Õpilased roomasid paarides murule laotatud kaitsevõrgu alt läbi, ületasid tasakaalu ja sportlikke võimeid nõudvaid takistusi.

Kolmandas punktis võistlesid lapsed rühmades visates täpsusele sihitud mängugranaate.

Kaitseliit 7Neljandas punktis juhendas meid 8.e klassi kaks tüdrukut. Ülesandeks oli leida metsast üles peidetud tähed ja neist koostada loodusega seotud sõna – liblikas.

Viiendas punktis pidid õpilased otsima metsast üles kaitseriided ja riietama ühe õpilase kaitsevarustusse.

Esimeses punktis – Pähklimäe mäe otsas, ootas meid suur rohe-pruuni laiguline furgoonauto. Õpilased rivistusid kahte ritta, ronisid presendiga kaetud autokasti ja istusid vastakuti pinkidele. Kaitseliitlane näitas, kuidas peab ennast sõidu ajal kinni hoidma.

Tee oli konarlik ja auklik ning auto rappus kõvasti. Lapsed hoidsid end tublisti kinni, et mitte kukkuda. Mõned kiljusid ja kilkasid, mõned naersid ja nutsid.

Pärast seiklusrikkaid tegevusi saime jällegi kokku laululava platsil, kus kaitseliitlane tegi teatavaks võitjad. Iga keelekümblusklass oli mingil alal parim.

Üritus oli hästi organiseeritud, huvitav ja läbimõeldud. Lapsed said uusi teadmisi ja kogemusi ning palju liikuda.

Loodame ka edaspidi teha koostööd Kaitseliiduga! Suur tänu Kaitseliidule, Larissa Vangonenile, 8.e klassi abilistele, aktiivsetele õpilastele ning õpetajatele!
https://youtu.be/5U5cGUNHy0A

Kaitseliit 5  Kaitseliit 6  Kaitseliit 8

2.e klassi õpetaja Merle Koppel